jún
6
No csak az jutott eszembe, ha a Jobbik egynéhány képviselője bejut az EU-palamentbe – ami elég valószínű –, akkor ők hová ülnek. Mert ugyanis nincs tudomásom fasiszta frakcióról odakint, s az általam eddig megismert vélemények nem valószínűsítik, hogy a Néppártba tagozódnának, aminek – tudjuk – Orbán Viktor az egyik alelnöke. Akkor vajon mi lesz velük? Függetlenként várják a szemből érkező szélmalmokat?

A bejegyzés trackback címe:

https://azbasznabe.blog.hu/api/trackback/id/tr311166727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hedeby 2009.06.08. 15:40:32

Csudálatos! – Akkor köszhasznúlag válaszféle, bár ez a kérdés ma már nem igazán kérdés. Bármelyik csoportosulásba beülnének, amelyik befogadja őket; függetlenként szerintem kissé háttérben éreznék magukat. Korábban viccesen a nem létező EU-realisták csoportjába készültek, vasárnap este még a néppárti frakcióba, ma pedig egy újonnan bekerült szélsőjobb, nemzeti pártok képviselőiből alakuló csoportosulásba. Havi 2,2 millióért mindegy is hova, ennyiért a szélmalmokat is szembepisilik! A férjétől külön háztartásban élő Krisztinának is biztosabb megélhetés lesz ez három gyerekkel; az ELTE-ről állítólag régóta ki akarják rúgni. (Nem is értem miért nem tették ezt meg, ha igaz, h szélsőséges nézeit a vizsgákon is számon kéri.)

túlbuta 2009.06.08. 16:45:15

Érdekes lehet egy olyan csoportban lenni, ahol mindenki a saját fajtájának a felsőbbrendűségét hirdeti, ennek okán tudható, hogy a többit pedig gyűlöli...

hedeby 2009.06.08. 23:10:20

Érdekes, de ez a szélsőjobb azért nem az a szélsőjobb. Nem felsőbbrendűek, csak „történelmi küldetésük” van a magyar föld és "emberi jogok" védelme érdekében. :) Azt mellékesen még megjegyezném – bár ez nyilván nem illik az azbasznabe blog stílusába, és kérdést sem artikulálnék róla -, hogy most már tényleg beszélnünk kell a szélsőjobb előretöréséről, a politikusoknak és közszereplőknek elgondolkodni az okokon és mielőbb elhatárolódni tőlük. Mindenkinek. 15 százalék után, egy évvel az OGY választások előtt.

túlbuta 2009.06.09. 01:04:14

Orbán egy héttel a választás előtt deklarálta a "nagymagyar európaiság" elvét, amivel összefércelni igyekezett a nemzetközösség és az európaiság eszméit. Talán kapott egy jó fülest?

A Jobbik megdöbbentő sikerét nem a térképmánia váltotta ki, hanem egész nyilvánvalóan kézzelfogható, emberi okok, személyes tapasztalatok.

Az elszegényedett népcsoportok húszévnyi margózása vezetett a – már régen elkoptatott, pejoratív tartalommal egyre telő kifejezéssel – "megélhetési bűnözés" terjedéséhez, a leginkább peremen élők – vagy inkább az onnan kitörést keresők – között az agresszió feltöréséhez, majd a velük szemben erőszakos eszközökkel felvonuló mindenféle "védők" (polgár-, nemzet-, faj-) megerősödéséhez.

Amikor egy válságnak nevezett dolog eléri a középosztályt is, az tömegek számára teszi célponttá a lehetséges ellenségeket. Ki gyengít minket alulról? A cigók. Ki használ minket felülről? A zsidók. Kitalálni nem kell semmit, ez a történelmi források egyszerű kánonja. Egész európában.

túlbuta 2009.07.15. 01:29:05

Ma csíptem el Csányi Vilmost a Záróra ismétlésében. Azt mondta: mindenki úgy tesz, mintha ki kellene találnunk a megoldást a cigányság - mélyszegénység - problémájára, holott a megoldás létezik, működik, sőt le is van írva, csak el kellene olvasni, vagy megkérni valakit, aki tud olvasni, hogy mondja el! :)
Azt a mexikói módszert említette, amelyben a szegény gyermekek, illetve az őket nevelők célzott támogatást kapnak például étkeztetésre, taníttatásra. Az Egyesült Államok ezt a módszert a harlemi gyermekeknek a társadalomba való "beemelésére" szintén alkalmazza.
Jó volna tehát, ha Magyarországnak sem a kirekesztés vagy a szarbanhagyás lenne a válasza olyan problémákra, amelyek így csak mélyülnek és egyre súlyosabb konfliktusokat generálnak.
süti beállítások módosítása